Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Brynt smör | ||
75 g | Smör | |
Rotselleri | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
800 g | Rotselleri | |
1 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
Torskrygg | ||
0,5 tbsp | Smör | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Torskrygg Fryst | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
Topping | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
125 g | Rädisor | |
2 tsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Gurka | |
65 g | Citron | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk |
Värm ugnen till 200 grader.
Rotselleri: Skär bort skalet runt om rotsellerin. Skär rotsellerin i 2 cm tjocka skivor och dela varje skiva på hälften.
Lägg rotselleribitarna i en ugnsfast form och salta och peppra efter smak. Ringla över olivolja och rosta i ugnen i ca 30-40 min.
Torskrygg: Salta och peppra torskbitarna och låt dem ligga i rumstemperatur i ca 10 min.
Topping: Skölj grönsakerna. Hyvla långa remsor av gurkan med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Skiva rädisorna och finhacka gräslöken.
Blanda grönsakerna i en skål och tillsätt rivet citronskal, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
Torskrygg: Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek torskbitarna på medelhög värme ca 2-3 min/ sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt fisken bli klar i pannan.
Brynt smör: Bryn smöret i en kastrull.
Ta ut rotsellerin ur ugnen. Placera torskbitarna på rotsellerin och ringla över det brynta smöret. Placera ut gurktoppingen runt om fisken. Klart att servera.
Näringsvärde: 409 kcal, 29 g protein, 26 g fett, 13 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt