Skip to main content
Fetaostfyllda kycklingbröst med rostad sötpotatis med spenat, granatäpple och basilikasås
Mari Bergman & Niclas Lij

Fetaostfyllda kycklingbröst med rostad sötpotatis med spenat, granatäpple och basilikasås

45 minEasy
370,10 kr
2 portions 65,35 kr per portion
Som en del av en romantisk middag för två, denna varmrätt är både vacker och smakrik! Rostad sötpotatis och basilikasås kompletterar kycklingen riktigt bra. Recept av Mari Bergman & Niclas Lij

Basilikasås
0,5 pc.Basilika - färsk
0,5 tspHonung
0,5 cloveVitlök Vanlig
0,5 tbspDijonsenap
1 tspVitvinsvinäger
0,5 dlRapsolja
1 pc.Ägg
1 krmSalt
Rostad sötpotatis
1 krmSalt
1 pc.Salladslök
0,5 tbspOlivolja
65 gFärsk bladspenat
0,5 pc.Granatäpple
1 cloveVitlök Vanlig
500 gSötpotatis
1 tspFärsk ingefära
Kyckling
300 gFärsk kycklingfilé
0,25 pc.Basilika - färsk
1 tbspOlivolja
75 gFetaost
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Rostad sötpotatis: Skala sötpotatisen och skär i kuber. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda med sötpotatisen i en ugnsfast form och tillsätt olja samt salt efter smak. Rosta i ugn ca 30 min eller tills potatisen är mjuk och har en fin gyllene färg.

3

Skölj spenaten och skölj och finstrimla salladslöken. Gröp ur granatäppelkärnorna och lägg i en separat skål.

4

Kyckling: Skär ett snitt i varje kycklingbröst och fyll med fetaost och basilikablad. Salta och peppra efter smak.

5

Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna i ca 2 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 10-15 min under sötpotatisen.

6

Basilikasås: Lägg basilikablad, ägg, dijonsenap, vitlök, vinäger och honung i en bunke. Mixa med en stavmixer och tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant mixande tills det binder till en kräm (majonnäsliknande). Smaka av med lite salt.

Ta ut den rostade sötpotatisen och blanda med spenat på två tallrikar. Toppa med salladslök och granatäppelkärnor. Skär kycklingfiléerna på mitten och lägg bredvid potatisen. Lägg basilikasåsen i en liten skål eller servera direkt på tallriken.

Photo:

Sofia Törnqvist