Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Till servering | ||
600 g | Potatis | |
1 dl | Rårörda Lingon | |
2 tbsp | Kalvfond Buljong | |
1 tbsp | Kinesisk soja | |
2 tbsp | Vatten | |
1 pc. | Gul lök | |
1,5 tbsp | Sirap Ljus | |
0,5 krm | Kryddpeppar Malen | |
500 g | Blandfärs | |
0,5 tsp | Salt | |
500 g | Vitkål | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
Gräddsås | ||
1 tbsp | Kalvfond Buljong | |
2 dl | Steksky | |
2 tbsp | Vetemjöl | |
0,5 dl | Mellanmjölk | |
1 tbsp | Kinesisk soja | |
2 tbsp | Smör | |
1,5 dl | Vispgrädde |
Sätt ugnen på 180 grader.
Koka potatisen.
Skala och hacka löken.
Dela vitkålen på hälften och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar.
Smält lite smör i en stekpanna och stek lite i taget av vitkålen och löken, tills det mjuknat. Ringla över lite sirap. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop färs med grädde, fond, soja, sirap, vatten, salt, peppar och kryddpeppar i en bunke, till en lös smet.
Varva färssmeten med kålblandningen i en ugnsfast form, avsluta med kål längst upp. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
Gräddsås: Smält smöret i en kastrull, rör ihop smör och vetemjöl ordentligt med en visp. Häll i grädde, mjölk och vatten. Låt koka upp.
Vispa ned kalvfond, soja, salt och svartpeppar, låt sjuda några minuter.
Servera kålpuddingen med gräddsås rårörda lingon och kokt potatis.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Kryddpeppar Malen 40g Kockens
1 Blandfärs 50/50 500g Smak av Gotland
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria