Skip to main content
Raggmunk

Raggmunk

30 minEasy
250,65 kr
4 portions 40,45 kr per portion
Raggmunken är en tidlös klassiker i det svenska köket och med tanke på att det är så gott och enkelt är det inte svårt att förstå. I detta recept serveras raggmunkarna med rökt sidfläsk och rårörda lingon. En kombination som inte går av för hackor.

25 gSmör
1 krmSalt
5 dlLingon
600 gRökt Sidfläsk Bit
2 dlStrösocker
2 dlVetemjöl
900 gPotatis Fast
1 pc.Ägg
4 dlMellanmjölk
Instructions
1

Skala potatisen.

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.

Stek fläsket i en stekpanna eller i ugnen och håll det varmt. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.

Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.

Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.

Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.

Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon.

Såhär gör du rårörda lingon: Lägg lingon och strösocker i en skål och rör tills bären är mosiga och sockret lösts. Sylten håller ett par veckor i kylen.