Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
25 g | Smör | |
1 krm | Salt | |
5 dl | Lingon | |
600 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
2 dl | Strösocker | |
2 dl | Vetemjöl | |
900 g | Potatis Fast | |
1 pc. | Ägg | |
4 dl | Mellanmjölk |
Skala potatisen.
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
Stek fläsket i en stekpanna eller i ugnen och håll det varmt. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.
Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon.
Såhär gör du rårörda lingon: Lägg lingon och strösocker i en skål och rör tills bären är mosiga och sockret lösts. Sylten håller ett par veckor i kylen.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt