Skip to main content
Karibisk gryta med räkor och paprika
Mari Bergman

Karibisk gryta med räkor och paprika

30 minEasy
266,50 kr
4 portions 37,65 kr per portion
Superenkel och god gryta med härliga karibiska smaker. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Gryta
2 tbspTomatpuré
400 gFrysta räkor
1 pc.Lime
1 cloveVitlök Vanlig
1 tspSambal Oelek
100 mlKokosmjölk
1 pc.Gul Paprika
0,5 pc.Purjolök
1 dlApelsinjuice - Koncentrat
2 pc.Gul lök
2 tbspKycklingfond
1 krmSalt
1 pc.Röd Paprika
1 tbspRapsolja
2,5 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tina räkorna.

2

Gryta: Skala och grovhacka lök, purjolök och vitlök. Skölj och skär paprika i bitar. Fräs allting lätt i en stor kastrull i oljan.

3

Tillsätt vatten, kycklingfond, kokosmjölk, juice (koncentrat från ananas/apelsin), sambal oelek, tomatpuré samt limeskal och saft. Låt grytan koka ihop i några minuter.

4

Tillsätt räkorna och låt de bli varma. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med ris.

Näringsvärde: 460 kcal, 27 g protein, 12 g fett, 59 g kolhydrater.

Photo:

Catarina Bjerén