Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Gryta | ||
2 tbsp | Tomatpuré | |
400 g | Frysta räkor | |
1 pc. | Lime | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Sambal Oelek | |
100 ml | Kokosmjölk | |
1 pc. | Gul Paprika | |
0,5 pc. | Purjolök | |
1 dl | Apelsinjuice - Koncentrat | |
2 pc. | Gul lök | |
2 tbsp | Kycklingfond | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Röd Paprika | |
1 tbsp | Rapsolja | |
2,5 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tina räkorna.
Gryta: Skala och grovhacka lök, purjolök och vitlök. Skölj och skär paprika i bitar. Fräs allting lätt i en stor kastrull i oljan.
Tillsätt vatten, kycklingfond, kokosmjölk, juice (koncentrat från ananas/apelsin), sambal oelek, tomatpuré samt limeskal och saft. Låt grytan koka ihop i några minuter.
Tillsätt räkorna och låt de bli varma. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med ris.
Näringsvärde: 460 kcal, 27 g protein, 12 g fett, 59 g kolhydrater.
Photo:
Catarina Bjerén
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko