Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Medelhavsgratäng | ||
1 tsp | Honung Flytande | |
0,5 pc. | Rödlök | |
800 g | Torskfilé | |
150 g | Svarta oliver utan kärnor | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
75 g | Fetaost | |
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
370 g | Passerade Tomater | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
1 tsp | Torkad oregano | |
1 tsp | Basilika - torkad | |
0,5 pc. | Fänkål Färsk | |
1 tsp | Salt | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
70 g | Salladsmix |
Sätt ugnen på 175 grader.
Medelhavsgratäng: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och grovhacka fänkålen. Skiva oliverna.
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och fänkål hastigt utan att det tar färg. Tillsätt oregano, timjan och basilika och fräs några sekunder till. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs ytterligare några sekunder. Slå på passerade tomater och tillsätt honung, skivade oliver, salt och peppar och låt det småputtra ca 5 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Medelhavsgratäng: Lägg torsken i en ugnsfast form. Slå över tomatsåsen och smula över fetaost.
Sätt in fiskgratängen ca 10-15 min i ugnen.
Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål.
Servera medelhavstorsken tillsammans med ris och sallad.
Näringsvärde: Kcal: 685, Fett: 28 g, Protein: 54 g, Kolhydrater: 52 g
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
2 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1