Skip to main content
Medelhavsgratäng på torsk med oliver och fetaost
Mari Bergman

Medelhavsgratäng på torsk med oliver och fetaost

30 minEasy
320,70 kr
4 portions 50,07 kr per portion
En smakrik fiskgratäng med mustig tomatsås. Gratängen toppas med smulad fetaost.

Medelhavsgratäng
1 tspHonung Flytande
0,5 pc.Rödlök
800 gTorskfilé
150 gSvarta oliver utan kärnor
1 cloveVitlök Vanlig
75 gFetaost
0,5 tspSvartpeppar Malen
370 gPasserade Tomater
1 tbspTomatpuré
1 tspTorkad oregano
1 tspBasilika - torkad
0,5 pc.Fänkål Färsk
1 tspSalt
1 tbspBalsamvinäger
1 tbspOlivolja
1 tspTimjan - torkad
Tillbehör
3 dlBasmatiris
70 gSalladsmix
Instructions
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Medelhavsgratäng: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och grovhacka fänkålen. Skiva oliverna.

3

Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och fänkål hastigt utan att det tar färg. Tillsätt oregano, timjan och basilika och fräs några sekunder till. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs ytterligare några sekunder. Slå på passerade tomater och tillsätt honung, skivade oliver, salt och peppar och låt det småputtra ca 5 min.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

5

Medelhavsgratäng: Lägg torsken i en ugnsfast form. Slå över tomatsåsen och smula över fetaost.

6

Sätt in fiskgratängen ca 10-15 min i ugnen.

7

Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål.

Servera medelhavstorsken tillsammans med ris och sallad.

Näringsvärde: Kcal: 685, Fett: 28 g, Protein: 54 g, Kolhydrater: 52 g

Photo:

Sanna Livijn Wexell