Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
225 g | Havreris, (3 dl) | |
2 tsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Citron - Eko | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
150 g | Grönkål | |
2 krm | Salt | |
Kycklinggratäng | ||
1 tbsp | Herbes de Provence | |
75 g | Riven Ost | |
600 g | Kycklingfile | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Senap Skånsk | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Smör | |
2 tbsp | Kycklingfond | |
1 pc. | Vanliga Tomater | |
1 dl | Vispgrädde |
Sätt ugnen på 175 grader.
Kycklinggratäng: Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Stek dem i en panna med lite olja och smör så att de får en fin stekyta. Lägg filéerna i en ugnsfast form
Skölj och skiva tomaten tunt och lägg över kycklingen.
Vispa ihop senap, grädde, creme fraiche, kycklingfond, örtkrydda, riven vitlök, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Fräs samman tinade ärtor och grönkål hastigt i lite olja i en stekpanna. Häll upp i en skål och riv över citronskal och krydda med salt.
Servera gratängen med ris och gröna ärtor med grönkål.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste