Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
300 g | Surdegsbröd | |
3 dl | Gräddfil | |
Chili | ||
2 tbsp | Tomatpuré | |
2 krm | Salt | |
800 g | Högrev | |
1 tsp | Fänkål Krydda | |
3 tbsp | Kalvfond Buljong | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
3 tbsp | Olivolja | |
2 pc. | Gul lök | |
1 tsp | Torkad oregano | |
2 tsp | Koriander - torkad | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
2 tsp | Spiskummin | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
3 dl | Vatten | |
1 pc. | Lagerblad |
Chili: Putsa köttet från senor och skär ner i grytbitar.
Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och skiva chilipepparn.
Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fin yta. Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond. Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det kokat sönder helt. Smaka av med lite salt.
Tillbehör: Skär bort kanterna på brödet och skär dem sedan i trekanter. Stek brödskivorna på båda sidor i lite smör i en varm stekpanna.
Strö sköljd och grovhackad persilja över chilin och servera med gräddfil och smörstekt bröd.
Näringsvärde: Kcal: 690 Fett: 40 g Protein: 45 g Kolhydrater: 38 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria