Skip to main content
Korvpanna med ris och barnens favoriter
Mari Bergman

Korvpanna med ris och barnens favoriter

30 minEasy
187,75 kr
4 portions 23,26 kr per portion
Husmansfavoriten falukorv; enkel och god korvstroganoff som håller sig bra i kylen ca 4 dagar och går även att frysa in.

Tillbehör
300 gMajskorn
0,5 pc.Gurka
0,5 pc.Röd Paprika
3 dlJasminris
Korvpanna
550 gFalukorv
1,5 tspTimjan - torkad
2 pc.Vitlök Vanlig
3 tbspTomatpuré
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Gul lök
1 dlVatten
1 tbspOlivolja
200 gVanliga morötter
1,5 dlVispgrädde
2 krmSalt
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Korvpanna: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Ta bort plasten och skär korven i strimlor.

3

Hetta upp lite olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn lök och morötter tillsammans med timjan. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Tillsätt tomatpuré, grädde och vatten. Smaka av med salt och svartpeppar och låt korvpannan småputtra några minuter.

4

Tillbehör: Skölj och skär gurka och paprika i bitar och blanda med majsen i en skål. Servera till korvpannan.

Näringsvärde: Kcal: 790 Fett: 21 g Protein: 50 g Kolhydrater: 55 g

Photo:

Linnea Swärd