Skip to main content
Jättegod tacopaj
Arla

Jättegod tacopaj

1 hEasy
339,15 kr
6 portions 35,62 kr per portion
Godaste tacopajen för fredagsmyset. Gör en dubbel sats, den kommer gå åt! Receptet räcker till ca 6 portioner.

Till servering
3 dlGräddfil
185 gTacochips
Fyllning
1 dlGreen Chili
2 dlCreme Fraiche Paprika & Chili
1 tbspSmör
150 gRiven Texmexost
28 gTaco Kryddmix Original
1 tspPaprikakrydda
1 dlVatten
2 dlCreme Fraiche Naturell
250 gKörsbärstomater
500 gNötfärs
2 tbspVatten
1 tspPaprikakrydda
150 gSmör
3 dlVetemjöl
Instructions
1

Sätt ugnen på 225°.

2

Blanda ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.

3

Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.

4

Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min.

5

Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.

6

Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.

7

Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg. Servera med gräddfil och tacochips.

Tips: Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden smaksatt crème fraiche med 1 dl och öka motsvarande mängd naturell crème fraiche. Yellow chili kan bytas mot green jalapeño.

Fler recept till höstens mys hittar du på www.arla.se

Photo:

Nurlan Emir