Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Till servering | ||
3 dl | Gräddfil | |
185 g | Tacochips | |
Fyllning | ||
1 dl | Green Chili | |
2 dl | Creme Fraiche Paprika & Chili | |
1 tbsp | Smör | |
150 g | Riven Texmexost | |
28 g | Taco Kryddmix Original | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
1 dl | Vatten | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
250 g | Körsbärstomater | |
500 g | Nötfärs | |
2 tbsp | Vatten | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
150 g | Smör | |
3 dl | Vetemjöl |
Sätt ugnen på 225°.
Blanda ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min.
Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.
Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg. Servera med gräddfil och tacochips.
Tips: Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden smaksatt crème fraiche med 1 dl och öka motsvarande mängd naturell crème fraiche. Yellow chili kan bytas mot green jalapeño.
Fler recept till höstens mys hittar du på www.arla.se
Photo:
Nurlan Emir
1 Paprikapulver 37g Santa Maria