Skip to main content
Kladdkaka After Eight
Hemmakock

Kladdkaka After Eight

40 minEasy
268,75 kr
10 portions 10,11 kr per portion
1 kaka, ca 12 bitar Fler recept: Klassisk kladdkaka, Sötpotatis kladdkaka (glutenfri, laktosfri), Kladdkaka

100 gSmör
2 dlStrösocker
2 pc.Ägg
2 tbspKakao
14 pc.After Eight
1,5 tspBakpulver
2,5 dlVetemjöl
Glasyr
1 tbspSmör
2 tbspVispgrädde
8 pc.After Eight
Instructions
1

Smörj en form med löstagbara kanter och strö på lite mannagryn eller skorpmjöl.

2

Smält smöret försiktigt i en kastrull, när det smält så rör i AFTER EIGHT och rör tills de smält och det blivit en jämn smet.

3

Vispa ägg och socker på högsta hastighet tills det blivit vitt och fluffigt.

4

Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör försiktigt i chokladsmeten och sikta i mjölblandningen. Fortsätt röra tills det blivit en jämn smet utan klumpar.

5

Slå upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen, 180 grader i 20-25 minuter (kakan ska ha stelnat men fortfarande vara kladdig). Låt svalna och kyl före servering.

6

Glasyr: Smält 1 msk smör, rör i 8 bitar AFTER EIGHT och avsluta med 2 msk vispgrädde.

7

Låt glasyren svalna, när den börjar tjockna så bred ut den på kakan, låt den bli kylskåpskall och servera tillsammans med glass, grädde eller vispad crème fraiche.