Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lag | ||
2 dl | Strösocker | |
1,5 dl | Vatten | |
5 tbsp | Ättiksprit | |
2 krm | Kryddpeppar Hel | |
1 pc. | Vanliga morötter | |
420 g | Inläggningssill | |
1 pc. | Lagerblad | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
1 pc. | Rödlök |
Börja med lagen. Häll vatten, ättiksprit och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 1-2 minuter. Låt kallna och blanda sedan eventuellt i 1 matsked rödbetsspad för mer färg.
Skär sillen i 2 cm stora bitar. Skala och skiva löken och moroten. Varva dem med sillen och pepparkornen i en burk. Smula ner lagerbladet.
Häll på lagen och låt sillen stå svalt i minst ett dygn. Sillen håller i drygt en vecka.
Recepten är hämtade från Per Morbergs bok "MORBERG firar jul" (Bonnier Fakta)
Photo:
Martin Löf
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria