Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
500 g | Lyxpasta | |
50 g | Parmesanost | |
Fläskfärsgryta | ||
350 g | Gröna oliver | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Rödlök | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
2 krm | Salt | |
1 pc. | Oregano - färsk | |
25 g | Smör | |
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
2 krm | Strösocker | |
100 g | Vanliga morötter | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
1,5 tbsp | Balsamvinäger | |
2 pc. | Sardeller | |
3 dl | Vatten | |
1 pc. | Gul lök | |
500 g | Fläskfärs | |
1 pc. | Kycklingfond | |
1 tbsp | Olivolja |
Tillbehör: Koka upp rikligt med pastavatten, gärna 4 liter. Salta ordentligt med ca 1-1 ½ msk salt. Häll i ½ msk olivolja.
Fläskfärsgryta: Skala och finhacka rödlök, gul lök, vitlök och chili. Fräs löken och chilin i både smör och olja i några minuter i en stekpanna, gärna en gjutjärnspanna om du har. Tillsätt fläskfärsen och fördela den med en slev eller stekspade till små, små delar. Det värsta som finns är klumpar i såsen.?
När du stekt löken och färsen så tillsätter du tomatpuré, buljongtärning, körsbärstomater, 3 deciliter vanligt vatten, sardeller, balsamvinäger, salt, svartpeppar och socker. Mosa sönder tomaterna med en slev eller dylikt i stekpannan och blanda om. Låt puttra i ca fem min.
Hacka oliverna i mindre bitar, skala och riv en morot på den finare delen av ett rivjärn, hacka oreganon och rör ner allt i grytan. Spara lite oregano till garnering. Låt puttra i ca 10-15 min utan lock.
Tillbehör: Koka pastan al dente.
När pastan kokat i ca fem min så tar du 2 dl pastavatten och tillsätter det i fläskfärsgrytan, rör om och låt puttra i ca fem min. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar.
Servera fläskfärsgrytan med riven parmesanost och finhackad oregano.
Näringsvärde: 763 kcal, 37 g protein, 41 g fett, 60 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste