Skip to main content
Koreansk strimlad biff med wokade grönsaker och glasnudlar
Mia Troberg

Koreansk strimlad biff med wokade grönsaker och glasnudlar

30 minEasy
612,40 kr
4 portions 91,88 kr per portion
Det var inte igår man använde woken! Den här snabba rätten med koreansk smaksättning fixar du på en liten stund. Perfekt till vardags. Glasnudlar går att byta ut mot shiratekinudlar för en lowcarb-variant.

2 tbspFärsk ingefära
2 tbspJapansk soja
1 pc.Lime
4 cloveVitlök Vanlig
1 tbspRapsolja
600 gRyggbiff
1 tspSesamolja
1 pc.Chilipeppar Röd
Grönsaker
2 pc.Röd Paprika
1 tspJapansk soja
1 tbspRapsolja
1 pc.Broccoli Färsk
2 pc.Rödlök
150 gGlasnudlar
150 gSockerärta
0,5 tspSesamolja
Instructions
1

Skär köttet i strimlor och lägg i en bunke. Finhacka vitlök och chili. Riv ingefäran. Blanda ihop vitlök, chili, ingefära, sesamolja, soja och lime. Häll marinaden över köttet och blanda runt. Låt stå en stund så att köttet får smak av kryddorna.

2

Skär grönsakerna i mindre bitar eller strimlor. Woka grönsakerna i oljan och häll på sesamolja och en skvätt soja i slutet. Ta åt sidan.

3

Hetta upp olja och stek köttet snabbt på hög värme. Blanda ned grönsakerna och rör runt. Servera med kokta glasnudlar.

Näringsinnehåll: Energi (kcal) 476,2, Protein (g) 38,1, Fett (g) 14,2, Kolhydrater (g) 45,5

Photo:

Linnea Swärd