Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
3 dl | Bulgur | |
125 g | Körsbärstomater | |
Tzatziki | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Gurka | |
85 g | Citron, (0,5 st) | |
Färsbiffar | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Salt | |
1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 tbsp | Smör | |
500 g | Nötfärs | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Spiskummin | |
85 g | Citron, (0,5 st) | |
1 clove | Vitlök Vanlig |
Färsbiffar: Lägg färsen i en bunke och pressa i vitlök. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Tillsätt yoghurten och rivet skal av en ½ tvättad citron. Blanda om ordentligt. Forma 4 stora eller 8 små biffar.
Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna ca 3 min på båda sidor. Sänk värmen och låt de sedan bli klara i pannan. Eller grilla på utegrillen.
Tillbehör: Koka bulgurn enligt anvisning på paketet.
Tzatziki: Skala och grovriv gurkan. Lägg gurkrivet i en sil och pressa ur vätskan ordentligt med händerna. Blanda gurkan med yoghurt i en skål och pressa i vitlök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och halvera tomaterna och lägg dem i en skål.
Servera färsbiffarna med bulgur, tzatziki och tomater.
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt