Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Grönsakssalsa | ||
1 tsp | Vit balsamvinäger | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
280 g | Majskorn | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 pc. | Röd Paprika | |
Potatisfrittata | ||
100 g | Pesto Grön | |
2 tbsp | Olivolja | |
50 g | Riven Ost | |
600 g | Potatis | |
250 g | Broccoli Färsk | |
1 pc. | Rödlök | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
6 pc. | Ägg | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
3 krm | Salt | |
2 dl | Standardmjölk |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatisfrittata: Skölj och skiva potatisen tunt. Skala och klyfta löken och skölj och dela broccolin i mindre buketter. Skala och skiva stammen. Värm oljan i en stor stekpanna och fräs potatis och lök på medelvärme. Vänd runt lite då och då så att potatisen inte bränns vid. Tillsätt broccolibuketterna och fräs ytterligare 1 min. Krydda med salt och peppar.
Vispa ihop ägg, creme fraiche, mjölk, pesto och grönsaksbuljong. Tillsätt äggblandningen i stekpannan och sänk värmen till strax under medel. Låt frittatan steka i pannan ca 10 min. Strö över ost och sätt in i ugnen 10 min.
Grönsakssalsa: Skölj och tärna paprika och blanda med avrunnen majs i en skål. Tillsätt finhackad persilja, olja, vinäger och salt. Blanda om och servera till potatisfrittatan.
Näringsvärde: 716 kcal. 25 g protein, 47 g fett, 46 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria