Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
500 g | Jordärtskocka | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
2 krm | Italiensk Salladskrydda | |
1 pc. | Lantbuljong | |
2 pc. | Schalottenlök | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Vatten | |
140 g | Bacon Skivat | |
1 tbsp | Mat & Bak Smör/Margarin |
2 dl vitt vin (till 4 portioner)
Skala schalottenlök och skär ner i mindre bitar. Skölj jordärtskockorna men behåll skalet för mer smak och dela i mindre bitar. Smält lite smör i en kastrull och fräs på löken och kokorna lite snabbt tills löken svettats utan att få färg. Slå sedan på vinet, vattnet och lite salt. Koka tills kockorna är genommjuka. Mixa soppan slät med stavmixer. Red av med grädde och smaka av med salt, peppar, örtsalt och lantbuljong. Knaperstek bacon och lägg i soppan vid servering.