Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
0,5 tbsp | Olivolja | |
600 g | Färsk laxfilé | |
3 krm | Chiliflakes | |
120 g | Svarta oliver utan kärnor | |
25 g | Grana Padano | |
1 pc. | Romansallat | |
2 pc. | Ciabatta | |
0,5 tsp | Salt | |
Dressing | ||
1 krm | Salt | |
50 g | Grana Padano | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,75 dl | Rapsolja | |
0,5 tbsp | Vitvinsvinäger | |
1 pc. | Ägg | |
2 tsp | Dijonsenap |
Dressing: Skala vitlöken och riv osten. Lägg i en mixerkanna tillsammans med ägg, dijonsenap och vinäger. Mixa på medelhög hastighet och tillsätt under tiden oljan droppvis i en tunn stråle genom det lilla locket på mixerkannan. Det går också bra att använda en stavmixer. Salta och peppra efter smak.
Sallad: Skölj och skär salladen i stora bitar och lägg upp på ett fat. Strö över oliverna.
Skär brödet i tärningar och stek det gyllene i olja i en varm panna. Häll över brödet på hushållspapper.
Skär varje laxfilé i 4 kuber. Krydda med salt och chiliflakes.
Hetta upp lite ny olja i stekpannan och stek laxbitarna på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen ordentligt och låt dem bli klara i pannan.
Lägg laxkuber och brödtärningar på salladen och ringla över dressingen. Hyvla över parmesanost och servera meddetsamma.
Näringsvärde: 727 kcal, 39 g protein, 48 g fett, 34 g kolhydrater
Photo:
Sofia Törnqvist
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko