Skip to main content
Lax caesarsallad
Mari Bergman

Lax caesarsallad

30 minEasy
534,46 kr
4 portions 70,42 kr per portion
Testa att göra en caesarsallad med lax istället för med kyckling. Så gott!

Sallad
0,5 tbspOlivolja
600 gFärsk laxfilé
3 krmChiliflakes
120 gSvarta oliver utan kärnor
25 gGrana Padano
1 pc.Romansallat
2 pc.Ciabatta
0,5 tspSalt
Dressing
1 krmSalt
50 gGrana Padano
1 cloveVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
0,75 dlRapsolja
0,5 tbspVitvinsvinäger
1 pc.Ägg
2 tspDijonsenap
Instructions
1

Dressing: Skala vitlöken och riv osten. Lägg i en mixerkanna tillsammans med ägg, dijonsenap och vinäger. Mixa på medelhög hastighet och tillsätt under tiden oljan droppvis i en tunn stråle genom det lilla locket på mixerkannan. Det går också bra att använda en stavmixer. Salta och peppra efter smak.

2

Sallad: Skölj och skär salladen i stora bitar och lägg upp på ett fat. Strö över oliverna.

3

Skär brödet i tärningar och stek det gyllene i olja i en varm panna. Häll över brödet på hushållspapper.

4

Skär varje laxfilé i 4 kuber. Krydda med salt och chiliflakes.

5

Hetta upp lite ny olja i stekpannan och stek laxbitarna på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen ordentligt och låt dem bli klara i pannan.

6

Lägg laxkuber och brödtärningar på salladen och ringla över dressingen. Hyvla över parmesanost och servera meddetsamma.

Näringsvärde: 727 kcal, 39 g protein, 48 g fett, 34 g kolhydrater

Photo:

Sofia Törnqvist