Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Dressing | ||
100 g | Citron - Eko, 1 st | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
2 tsp | Honung | |
600 g | Fläskkarré | |
Marinad | ||
1 krm | Salt | |
3 tbsp | Olivolja | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
1 tbsp | Honung | |
2 tbsp | Japansk soja | |
Tillbehör | ||
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
70 g | Färsk bladspenat | |
2 krm | Flingsalt | |
1 tbsp | Olivolja | |
Potatissallad | ||
800 g | Färskpotatis | |
3 pc. | Jordärtskocka | |
3 clove | Vitlök Vanlig |
Sätt ugnen på 200 grader.
Marinad: Blanda ihop olja, soja, honung, balsamvinäger, salt och peppar. Skiva karrén i skivor och lägg den med marinaden i en plastpåse och marinera så länge som möjligt. Gärna i kylen över natten.
Potatissallad: Tvätta och skiva potatisen. Skala och riv jordärtskockorna och skala och skiva vitlöksklyftorna. Blanda allt med olivolja och sprid ut över en plåt. Salta rikligt och peppra lite försiktigt. Baka tills de har fått fin färg, ca 30 min. Skyffla runt då och då så att det inte bränns.
Grilla eller stek karrén ca 3-4 min på båda sidor.
Dressing: Riv citronskal och blanda med citronsaft olja, honung och sköljd, grovhackad basilika. Ta ut potatisen och vänd ned dressingen medan potatisen fortfarande är varm.
Skölj spenaten och ringla över lite olja och vinäger. Krydda med en nypa flingsalt.
Näringsvärde: fett 29 g, protein 29 g, kolhydrater 52 g, energivärde 603 kcal
Photo:
Nurlan Emir
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1