Skip to main content
Lammfärsspett med tabbouleh
Mari Bergman

Lammfärsspett med tabbouleh

40 minEasy
234,15 kr
4 portions 36,51 kr per portion
Goda lammfärsspett med en arabisk sallad på bulgur, kryddor och grönsaker.

Souvlakispett
1 tbspMynta - färsk
1 tbspSpiskummin
1 tbspOlivolja
6 pc.Grillpinnar
1 cloveVitlök Vanlig
1 tspSalt
2 krmSvartpeppar Malen
400 gLammfärs
1 pc.Gul lök
Tillbehör
0,5 pc.Citron
Tabbouleh
1 pc.Gul Paprika
2 pc.Vanliga Tomater
0,5 pc.Citron
0,5 tspSalt
4 tbspOlivolja
0,75 pc.Mynta - färsk
1 pc.Rödlök
1 cloveVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Persilja - färsk
250 gBulgur
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Souvlakispett: Blötlägg spetten. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka myntan. Blanda ihop lammfärsen med lök, vitlök, mynta och kryddor i en bunke. Dela i lika många bitar som du har grillpinnar. Forma varje del till en korv och kläm fast på spetten. Kyl 10 min så att de blir mer fasta.

3

Pensla spetten med olja och grilla i ugnen ca 15-20 min.

4

Tabbouleh: Koka bulgur enligt anvisningen på paketet och låt svalna. Hacka persilja och mynta fint, skölj och tärna tomat och paprika och blanda med bulgur. Skala och finhacka rödlöken. Blanda citronsaft, olja och vitlök till en dressing och slå över. Smaka av med salt och peppar. Servera spetten med tabbouleh och citronklyftor.

Näringsvärde: 581 KCAL 31 G PROTEIN 30 G FETT 44 G KOLHYDRATER