Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 tbsp | Balsamvinäger | |
0,5 pc. | Gurka | |
3 dl | Ris | |
Gryta | ||
1,5 dl | Rött matlagningsvin | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
300 g | Morötter | |
1 krm | Salt | |
500 g | Potatis | |
4 tbsp | Kycklingfond | |
1 kg | Kycklingben Frysta | |
400 g | Hela Tomater Konserverade | |
2 pc. | Rödlök | |
4 dl | Vatten | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Olivolja | |
200 g | Vitkål |
Gryta: Tina kycklingbenen. Skala och klyfta rödlöken. Skala vitlöksklyftorna. Skala och skär potatis och morötter i bitar. Skölj och skär vitkålen i stora bitar.
Fräs grönsakerna i olja i en stor gryta tillsammans med timjan ca 2-3 min under omrörning. Tillsätt rödvin, tomater, honung (eller 1 tsk socker), kycklingfond, vatten och tinade kycklingben. Låt grytan koka upp, sänk värmen och låt småkoka under lock ca 35-40 min tills kycklingen är klar. Rör om lite då och då. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och strimla salladen och skölj och skär gurkan i bitar. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda i en skål och ringla över lite olja och balsamvinäger. Servera till kycklinggrytan.
Näringsvärde: 566 kcal, 37g protein, 5g fett, 87g kolhydrater
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria