Skip to main content
Mustig kycklinggryta
Mari Bergman

Mustig kycklinggryta

1 hEasy
214,10 kr
4 portions 29,64 kr per portion
Laga en värmande kycklinggryta till middag! Passar perfekt som matlåda och går även utmärkt att frysa in.

Tillbehör
0,5 pc.Rödlök
0,5 pc.Isbergssallat
1 tbspOlivolja
0,5 tbspBalsamvinäger
0,5 pc.Gurka
3 dlRis
Gryta
1,5 dlRött matlagningsvin
4 cloveVitlök Vanlig
300 gMorötter
1 krmSalt
500 gPotatis
4 tbspKycklingfond
1 kgKycklingben Frysta
400 gHela Tomater Konserverade
2 pc.Rödlök
4 dlVatten
1 tspTimjan - torkad
1 tspHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
2 tbspOlivolja
200 gVitkål
Instructions
1

Gryta: Tina kycklingbenen. Skala och klyfta rödlöken. Skala vitlöksklyftorna. Skala och skär potatis och morötter i bitar. Skölj och skär vitkålen i stora bitar.

2

Fräs grönsakerna i olja i en stor gryta tillsammans med timjan ca 2-3 min under omrörning. Tillsätt rödvin, tomater, honung (eller 1 tsk socker), kycklingfond, vatten och tinade kycklingben. Låt grytan koka upp, sänk värmen och låt småkoka under lock ca 35-40 min tills kycklingen är klar. Rör om lite då och då. Smaka av med salt och peppar.

3

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

4

Skölj och strimla salladen och skölj och skär gurkan i bitar. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda i en skål och ringla över lite olja och balsamvinäger. Servera till kycklinggrytan.

Näringsvärde: 566 kcal, 37g protein, 5g fett, 87g kolhydrater

Photo:

Sanna Livijn Wexell