Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tsp | Olivolja | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
0,5 pc. | Zucchini | |
1 tbsp | Smör | |
100 g | Getost, Chevre | |
2 krm | Svartpeppar | |
2 krm | Salt | |
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
0,6 pc. | Formfranska | |
8 dl | Vatten | |
800 g | Vita Bönor Stora | |
1 dl | Vispgrädde | |
60 g | Schalottenlök | |
8 clove | Vitlök Vanlig |
Värm ugnen till 200 grader
Ugnsbakad getost & vitlök: Separera vitlöksklyftorna från varandra men låt dem vara oskalade. Lägg sedan tre fjärdedelar på ett folieark och smula getost över.
Häll 1 tsk olivolja över och vik ihop folien, men stäng inte igen paketet helt, de ska ha möjlighet till stekyta. Stek i mitten av ugnen 20-25 minuter, tills vitlöken fått färg.
Brödkrutonger: Tärna hälften av brödet och fördela i ett nytt folieark som placeras bredvid getostpaketet i ugnen. Rosta i 5-10 min, tills de fått färg. Kontrollera regelbundet så att de inte bränns.
Bönsoppa: Skölj bönorna i kallt vatten genom en sil. Skala och hacka schalottenlöken. Värm smör i en kastrull och stek löken mjuk i 1 minut på medelhög värme, rör om. Lägg ner bönorna och låt dem steka med 2-3 minuter.
Häll på vatten och pressa ner resterande vitlöksklyftor. Krydda med timjan och smula ner buljongtärningen. Koka upp.
Sänk värmen något och låt soppan småkoka i 10 minuter.
Ta kastrullen från plattan och mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt grädde och värm eventuellt på soppan.
Servera soppan med ugnsbakad vitlök och getost, samt brödkrutonger.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt