Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 dl | Sirap Mörk | |
1 tsp | Bikarbonat | |
1 tbsp | Ingefära Malen | |
13 dl | Vetemjöl | |
1,5 tbsp | Nejlikor Malda | |
2 tbsp | Kanel | |
2 dl | Vatten | |
250 g | Smör | |
4 dl | Strösocker | |
1,5 tbsp | Kardemumma Mald |
Börja med degen. Häll socker, sirap och vatten i en kastrull och låt koka upp. Ställ kastrullen åt sidan.
Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en bunke. Häll i alla kryddorna. Tillsätt den varma sockerblandningen och rör om med en träslev så att smöret smälter och allt blandas. Låt blandningen svalna, rör om då och då.
Mät upp mjölet i ett litermått, tillsätt bikarbonat och rör om med en gaffel tills det har blandats ordentligt. Häll mjölet i bunken med smörblandningen och blanda ihop till en lös deg.
Täck bunken med plastfolie och låt degen stå och svälla i kylskåpet till minst nästa dag.
När det är dags att baka kakorna, börja med att sätta ugnen på 200°C.
Ta en bit av degen och kavla med lätta tag ut den på mjölad arbetsbänk eller direkt på en plåt med bakplåtspapper. Ta ut pepparkakor med pepparkaksmått.
Sätt in en plåt i taget mitt i ugnen och grädda pepparkakorna i cirka 5 min – passa hela tiden så att de inte bränns.
Låt pepparkakorna svalna innan du dekorerar dem med kristyr.
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria