Skip to main content
Fiskpinnar med gremolata

Fiskpinnar med gremolata

30 minEasy
244,20 kr
4 portions 36,29 kr per portion
Fiskpinnar med gremolata

150 gKörsbärstomater
1 krmSvartpeppar
1 dlPersilja - färsk
20 gSmör
1 pc.Citron
400 gPenne
1 cloveVitlök
400 gFiskpinnar
1 pc.Gul lök
200 gFryst Bladspenat
1 krmSalt
Instructions
1

Tina spenaten om den är fryst. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Värm fiskpinnarna 10-12 minuter vid 225º C i ugnen. Dela körsbärstomaterna.

Låt spenaten småfräsa och bli mjuk i lite smör tillsammans med hackad lök. Smaka av med salt och peppar. Låt pastan rinna av och blanda med spenat- och lökblandningen.

Gremolata: Finhacka persilja. Borsta och skölj citronen noga och riv enbart det gula på skalet. Blanda rivet citronskal skal med persilja och pressad vitlök.

Skär bort det vita skalet på citronen och skär i tunna skivor. Dela varje citronskiva i mindre bitar.

Servera fiskpinnarna på pastan och strö över gremolatan. Garnera med bitar av citron och tomathalvor.