Skip to main content
Minestrone med havrepasta och parmesan

Minestrone med havrepasta och parmesan

40 minEasy
285,15 kr
4 portions 28,06 kr per portion
En italiensk soppklassiker som innehåller tomat, zucchini, morot och havrepasta vilket gör rätten matig. Servera tillsammans med ett gott bröd och glöm inte bort att riva parmesan över soppan!

Pasta
2 cloveVitlök
1 tbspTomatpuré
0,5 pc.Zucchini
1 dlRött vin
1 pc.Gul lök
2 pc.Morötter
0,5 tspSalt
2 pc.Grönsaksbuljong
1 tbspOlivolja
590 gKrossade Tomater
2 krmStrösocker
0,5 tspSvartpeppar Malen
0,5 pc.Timjan
2 dlGnocchi
8 dlVatten
Till servering
50 gParmesanost
1 pc.Persilja - färsk
Instructions
1

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär i slantar. Skär zucchinin i tärningar. Repa bladen från timjankvistarna och hacka lätt.

2

Hetta upp en stor kastrull med olivolja. Fräs lök, vitlök och tomatpuré på medelvärme i någon minut. Tillsätt morot, timjan, krossade tomater, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka upp och sedan puttra på medelvärme i ca 10 min. Lägg i pastan och zucchinin och låt koka tills pastan är precis al dente. Späd eventuellt med lite vatten om soppan blir för tjock.

3

Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

4

Hacka persiljan och riv parmesanosten.

5

Servera soppan i djupa skålar. Toppa med parmesan och persilja.