Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köttet | ||
2 tbsp | Fisksås - Asiatisk | |
0,2 pc. | Färsk ingefära | |
2 tbsp | Japansk soja | |
300 g | Vitkål | |
500 g | Lövbiff | |
1 pc. | Risnudlar | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
250 g | Vanliga morötter | |
2 tbsp | Rapsolja | |
Tillbehör | ||
1 pc. | Lime | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
125 g | Jordnötter Rostade/Saltade | |
280 g | Böngroddar | |
0,5 pc. | Mynta - färsk |
Finstrimla köttet. Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda med fisksås och soja i en bunke. Lägg ner köttet, blanda runt och låt marinera 10 min i kylen.
Koka upp vatten till nudlarna. Ha nykokt, hett vatten färdigt då du gör i ordning rätten.
Skala och riv morötterna och finstrimla vitkålen.
Stek köttet i olja i en wokpanna eller stor stekpanna på hög värme. Spara marinaden. Ta upp köttet när det är genomstekt och lägg över det på ett fat. Stek grönsakerna i wokpannan så att det mjuknar en aning. Tillsätt mer olja om det behövs. Tillsätt marinaden och blanda om.
Lägg i nudlarna i det varma vattnet och stäng av värmen. Låt dem stå ca 3 min och sila av dem när de känns klara.
Lägg i kött och nudlar i wokpannan och blanda runt ordentligt så att allt blir varmt.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj groddarna. Grovhacka myntan och grovhacka jordnötterna. Skär limen i klyftor.
Lägg upp woken på ett stort fat och garnera med strimlad isberg, groddar, mynta jordnötter och limeklyftor. Servera eventuellt med mer soja.
Näringsvärde: 670 KCAL 38g Protein 27g Fett 64g Kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Jordnötter Salta 275g Estrella