Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tsp | Bakpulver | |
2 tsp | Vaniljsocker | |
1 tbsp | Sirap Ljus | |
2,75 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Strösocker | |
110 g | Smör | |
100 g | Daim |
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll alla ingredienser utom daim i en bunke. Blanda och knåda ihop till en deg.
Hacka daimen i bitar. Spar en tredjedel till garnering. Knåda in 2/3 daim i degen.
Dela degen i tre bitar och lägg på en bakplåtspappersklädd form. Rulla ut till längder lika långa som plåten som du plattar till lite lätt och garnerar med hackad daim.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Skär längderna i snittar medan de är varma och låt svalna. Förvara i en kakburk.
Photo:
Susanna Livijn Wexell