Skip to main content
Fredriks vegetariska minestronesoppa med rostad chili och paprika
Fredrik Jonsson

Fredriks vegetariska minestronesoppa med rostad chili och paprika

45 minEasy
215,60 kr
4 portions 38,18 kr per portion
Gästkocken Fredrik Jonsson bjuder på en riktigt god och smakrik soppa i vår fd. matkasse.

1 pc.Röd Paprika
4 tbspGrönsaksfond
200 gVanliga morötter
1,5 LVatten
1 krmSalt
2,5 dlMatlagningsvin Vitt
1 tspChiliflakes
1 tbspBasilika - fryst
380 gVita Bönor
75 gCitron, ca 0,5 st
1 pc.Stjälkselleri
1 krmSvartpeppar Malen
700 gPasserade Tomater
1 tbspOlivolja
1 pc.Gul lök
2 krmFlingsalt
100 gBönpasta
2 cloveVitlök Vanlig
2 pc.Lagerblad
0,5 pc.Chilipeppar Röd
Instructions
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs löken. Lägg i lagerblad och chiliflakes, rör runt. Häll på vitt vin och grönsaksfond och låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt 1 liter vatten och koka upp igen.

3

Kärna ur paprikan och skär i stora bitar, kärna ur och dela chilin på längden. Blanda med olivolja i en ugnsfast form. Strö över flingsalt och grovmald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Hacka därefter paprikan och chilin i mindre bitar och tillsätt till soppan.

4

Sila av spadet från de vita bönorna och skölj dem noga under vatten. Ta 1 dl av soppan från kastrullen på spisen och mixa med hälften av de vita bönorna, använd gärna en stavmixer. Tillsätt bönmixen, passerade tomater och ytterligare ½ liter vatten.

5

Skala och slanta morötter och selleri (spara bladen till servering) och tillsätt till soppan. Koka upp och låt soppan småkoka ca 15 min.

6

Tillsätt resterande bönor samt bönpastan 3 minuter innan servering och låt pastan koka klart i soppan.

7

Tillsätt basilika och smaka av soppan med citronsaft, salt och peppar.

Garnera soppan med strimlade selleriblad och droppa över lite olivolja.

Näringsvärde: 414 kcal. 14 g protein, 13 g fett, 50 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell