Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kyckling i ugn | ||
3 tbsp | Olivolja | |
60 g | Sötmandel Spån | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Vatten | |
500 g | Jordärtskocka | |
300 g | Potatis | |
1 tbsp | Kycklingfond | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Citron | |
125 g | Steklök | |
1 kg | Kycklingklubba Fryst | |
1 tsp | Dragon - torkad | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
200 g | Broccoli Fryst |
Värm ugnen till 175 grader.
Kyckling i ugn: Skala och skär jordärtskockor och potatis i 2 cm tjocka skivor. Skala steklökarna. Lägg tinade kycklingklubbor, jordärtskockor, potatis och lök på en ugnsplåt. Krydda med dragon samt salt och peppar efter smak. Tillsätt olivoljan och gnid in olja och kryddor ordentligt. Rosta i ugn ca 30-40 min.
Sjud upp grädden med hönsbuljongen och ta av från plattan. Ta ut kycklingen ur ugnen och slå på gräddbuljongen. Skölj och riv över citronskal från 1 citron och pressa över 2 msk citronsaft. Strö mandeln över kycklingen och sätt in i ugnen 10 minuter igen.
Tillbehör: Värm broccolin i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.
Servera ugnskycklingen med lite broccoli vid sidan om.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 682 kcal, 37 g protein, 41 g fett, 36 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt