Skip to main content
Kycklingklubbor med krämiga jordärtskockor, potatis och mandel
Mari Bergman

Kycklingklubbor med krämiga jordärtskockor, potatis och mandel

1 hEasy
340,25 kr
4 portions 33,72 kr per portion
En riktig höjdarrätt med kycklingklubbor och krämiga jordärtskockor. Kommer garanterat att bli en favorit hos alla i familjen.

Kyckling i ugn
3 tbspOlivolja
60 gSötmandel Spån
2 dlVispgrädde
2 dlVatten
500 gJordärtskocka
300 gPotatis
1 tbspKycklingfond
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Citron
125 gSteklök
1 kgKycklingklubba Fryst
1 tspDragon - torkad
1 krmSalt
Tillbehör
200 gBroccoli Fryst
Instructions
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Kyckling i ugn: Skala och skär jordärtskockor och potatis i 2 cm tjocka skivor. Skala steklökarna. Lägg tinade kycklingklubbor, jordärtskockor, potatis och lök på en ugnsplåt. Krydda med dragon samt salt och peppar efter smak. Tillsätt olivoljan och gnid in olja och kryddor ordentligt. Rosta i ugn ca 30-40 min.

3

Sjud upp grädden med hönsbuljongen och ta av från plattan. Ta ut kycklingen ur ugnen och slå på gräddbuljongen. Skölj och riv över citronskal från 1 citron och pressa över 2 msk citronsaft. Strö mandeln över kycklingen och sätt in i ugnen 10 minuter igen.

4

Tillbehör: Värm broccolin i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.

Servera ugnskycklingen med lite broccoli vid sidan om.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 682 kcal, 37 g protein, 41 g fett, 36 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell