Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 pc. | Rårörda Lingon | |
Bejkonfräs | ||
2 krm | Salt | |
1 tbsp | Rapsolja | |
380 g | Svarta Bönor | |
90 g | Vegetariskt bacon | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Purjolök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Broccoli Färsk | |
Potatisbullar | ||
1 tbsp | Smör | |
0,5 tsp | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
3 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Rapsolja | |
0,5 dl | Vetemjöl | |
1 kg | Potatis |
Sätt ugnen på 150 grader.
Potatisbullar: Skala potatisen. Skär den i mindre bitar och koka i saltat vatten.
Bejkonfräs: Strimla bejkonet. Skölj och dela broccolin i mindre buketter och skölj och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Lägg alltsammans i en bunke. Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten.
Potatisbullar: Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Knäck 2/3 av äggen och blanda äggulor med resterande ägg, tillsätt mjöl, salt och peppar och blanda om till en jämn smet lite försiktigt.
Forma 10-12 bullar med vattensköljda händer. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek potatisbullarna ca 3-4 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg sedan över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen ca 10 min.
Bejkonfräs: Torka ur pannan och hetta upp lite ny olja. Stek bejkon, broccoli, purjo och vitlök ca 3-4 min så att de får lite färg. Tillsätt bönorna och stek ytterligare 1 min. Krydda med salt och peppar efter smak.
Servera potatisbullarna tillsammans med bejkonfräs och rårörda lingon.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 682 kcal, 28 g protein, 27 g fett, 76 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria