Skip to main content
Mjuk glutenfri pepparkaka
Kokbok

Mjuk glutenfri pepparkaka

1 hMedium
309,65 kr
4 portions 10,03 kr per portion
Det är härligt att kring jul fullkomligt frossa i julkryddor, tycker vi. Till sin fulla rätt kommer den mjuka pepparkakan när den serveras tillsammans med vispad grädde och rårörda lingon, en perfekt dessert en kall vinterkväll. Fler recept: Pepparkakor, Mjuk pepparkaka, Mjuk pepparkaka - lchf

1 krmNejlikor Malda
0,5 dlStandardmjölk
50 gMajsmjöl
55 gMajsstärkelse
3 pc.Ägg
180 gFarinsocker
1 tspIngefära Malen
1,5 tspBakpulver
2 tspKardemumma Mald
1 tspFiberhusk
1 tbspVaniljsocker
1 tspKanel Malen
75 gSmör
40 gMandelmjöl
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Vispa ägg och farinsocker pösigt med elvisp, det tar ca 5 minuter.

3

Smält smöret.

4

Vispa ner samtliga ingredienser i ägg- och sockerblandningen, inklusive smöret.

5

Häll smeten i en smord sockerkaksform och grädda i ca 40 minuter.

6

Låt kakan svalna.

Pepparkakstårta: Grädda kakan i en rund form och dela den sedan på mitten, fyll med rårörda lingon och täck tårtan med vispad grädde. Dekorera med lingon och marsipanfigurer och servera som en tårta!