Skip to main content
Älgfärsbiffar med mozzarella i tomatsås
Mari Bergman

Älgfärsbiffar med mozzarella i tomatsås

45 minEasy
291,30 kr
4 portions 48,88 kr per portion
Pannbiffar fyllda med mozzarella som får puttra ihop med en smarrig tomatsås. (Tastelines matkasse v6 2014)

Tillbehör
1 krmSalt
250 gHaricot Verts Fryst
800 gPotatis Fast
1 krmFlingsalt
2 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Biffar
0,75 tspSalt
1 pc.Ägg
0,5 dlVispgrädde
2 tbspOlivolja
1 tspBasilika - torkad
2 krmSvartpeppar Malen
125 gMozzarellaost
400 gÄlgfärs
Tomatsås
0,5 tspSalt
1 tbspBalsamvinäger
2 tbspOlivolja
0,5 pc.Gul lök
2 cloveVitlök Vanlig
2 tbspTomatpuré
400 gKrossade Tomater
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlVatten
1 tspHonung Flytande
Instructions
1

Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och dela potatisarna på mitten och lägg dem på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 35 min.

2

Biffar: Blanda färsen med ägg, salt, peppar, grädde och basilika. Skär mozzarellan i mindre bitar och tillsätt till färsen. Blanda om ordentligt och forma 8 biffar.

3

Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna på medelhög värme ca 2 minuter på båda sidor så att dem får en fin gyllenbrun stekyta. Lyft upp biffarna och lägg dem på en tallrik. Sänk värmen.

4

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Tillsätt lite mer olja i pannan och höj värmen igen. Fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs runt 30 sekunder. Slå på krossade tomater och tillsätt vatten, honung, salt och peppar. Låt såsen puttra ihop och lägg ner biffarna. Sätt på ett lock om du har, eller lägg över aluminiumfolie. Låt biffarna sjuda på medelvärme i tomatsåsen ca 10 min, eller tills biffarna är helt klara.

5

Tillbehör: Koka upp vatten till haricots vertsen och värm dem så att de tinar men låt dem inte koka. Sila av vattnet och lägg upp i en skål. Strö över lite flingsalt.

Servera biffarna tillsammans med ugnspotatis och haricots verts.

Näringsvärde: Kcal: 526 Fett: 25 g Protein: 35 g Kolhydrater: 38 g

Photo:

Linnea Swärd