Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
150 g | Mörk chokladkaka | |
2 dl | Jordnötter Rostade | |
Kladdkaka | ||
3 pc. | Ägg | |
3 dl | Strösocker | |
5 tsp | Kakao | |
1 krm | Vaniljpulver | |
2 dl | Vetemjöl | |
150 g | Smör | |
397 g | Kondenserad mjölk |
Börja med att koka den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten i ca 3 timmar.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret. Rör om.
Häll hälften av smeten i en smörad och bröad form. Bred sedan ut den karamelliserade mjölken och avsluta med resten av kladdkakesmeten.
Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter. Låt svalna något.
Hacka jordnötterna. Smält chokladen i ett vattenbad och blanda ner de hackade jordnötterna.
Toppa kladdkakan med den smälta chokladen och jordnötterna.
Photo:
Sanna Livijn Wexell