Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Ströbröd | |
1,5 kg | Potatis Fast | |
250 g | Ansjovisfiléer | |
2 tbsp | Smör | |
1 pc. | Gul lök | |
3 dl | Vispgrädde |
Värm ugnen till 200 grader. Öppna burkarna med ansjovisfiléer, spara spadet från en burk, häll ut spadet från resterande.
Skala och grovhacka löken. Skölj och skär potatisen i tunna skivor. Använd gärna en mandolin eller matberedare.
Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.
Blanda grädden med ansjovisspad och den frästa löken.
Arrangera ca 5-6 st potatisskivorna åt gången i din näve i en ugnsform, packa dem tätt och se till att de står rakt.
Fördela ansjovisskivor emellan och häll över gräddblandingen.
Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.
Grädda mitt i ugnen i ca 45-50 min.
Photo:
Simon Bajada