Skip to main content
Renskavstaco med chipotlekräm och picklad rödlök
Mari Bergman

Renskavstaco med chipotlekräm och picklad rödlök

40 minEasy
318,90 kr
4 portions 56,77 kr per portion
Testa en ny variant av den traditionella fredagstacon och byt ut köttfärsen mot renskav. Det blir supergott!

Renskavstaco
400 gKidneybönor
1,5 dlVatten
240 gRenskav
1 tbspOlivolja
1 tspTorkad oregano
1 tbspChipotlesås
0,5 pc.Röd Paprika
1 krmSvartpeppar Malen
1 tspHonung Flytande
1 krmSalt
1 tspSpiskummin
1 tspPaprikakrydda
0,5 pc.Rödlök
Chipotlekräm
1 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
3 tbspChipotlesås
1 krmSalt
Tillbehör
35 gRuccolasallat
2 pc.Avokado
0,5 pc.Koriander - färsk
320 gTortilla Wrap
0,5 pc.Citron
Picklad rödlök
2 tbspHonung Flytande
1,5 dlVatten
0,5 dlÄttika
2 pc.Rödlök
Instructions
1

Tina renskaven.

2

Picklad rödlök: Skala och strimla rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka ihop vatten, ättika och honung och låt svalna. Slå sedan lagen över löken och låt den stå och dra tills servering. Sila sedan av lagen och lägg upp löken i en skål.

3

Renskavstaco: Skala och finhacka lök och skölj och tärna paprika. Sila av bönorna och spola under kallt vatten.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs skavköttet ca 2-3 min. Finfördela köttet med hjälp av en gaffel. Tillsätt lök, paprika, spiskummin, paprikapulver och oregano och fräs ytterligare 2-3 min. Tillsätt bönor, chipotlesås efter smak, honung och vatten. Koka ihop och krydda med salt och peppar efter smak.

5

Chipotlekräm: Blanda yoghurt med chipotlesås efter smak och tycke. Smaka av med lite salt.

6

Tillbehör: Tärna avokadon. Skölj ruccola och grovhacka koriander. Skär citronen i klyftor.

Fyll dina tortillabröd med renskavstaco, ruccola, avokado, koriander, picklad rödlök och toppa med chipotlekräm. Pressa över citron, vik ihop och ät.

Näringsvärde: 604 kcal, 30 g protein, 21 g fett, 67 g, kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell