Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kyckling | ||
1 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Kycklinginnerfile Fryst | |
0,5 pc. | Broccoli Färsk | |
1 krm | Salt | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Gul lök | |
175 g | Mango Chutney | |
1 pc. | Röd Paprika | |
1 tbsp | Rapsolja | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tbsp | Kycklingfond | |
Tillbehör | ||
50 g | Mango Chutney | |
1 pc. | Lime | |
3 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kyckling: Skala och skär lök i klyftor och skala och finhacka vitlök. Skölj och skär paprika i mindre bitar och skär kycklingen i grytbitar.
Hetta upp olja i en stekgryta eller stor kastrull. Fräs lök, vitlök paprika och kyckling ca 2-3 min till kycklingen har fått lite färg och löken är mjuk. Tillsätt mango chutney, creme fraiche, vatten och kycklingfond. Låt grytan koka ihop på svag värme ca 7-10 min och smaka av med salt och peppar.
Skölj och dela broccolin i buketter och tillsätt till grytan när 2 min återstår av koktiden.
Servera mangochutneygrytan med ris, limeklyftor och ev lite extra mango chutney.
Näringsvärde: 663 kcal, 40 g protein, 21 g fett, 77 g kolhydrater
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko