Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
120 g | Bacon Skivat | |
1 pc. | Baguette | |
Jordärtskockssoppa | ||
2 tbsp | Rapsolja | |
3 dl | Vatten | |
6 dl | Äppelmust | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Gul lök | |
0,5 tbsp | Lantbuljong | |
400 g | Jordärtskocka | |
5 dl | Grönsaksfond | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt |
Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.
Jordärtskockssoppa: Skala och grovhacka jordärtskockor, lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs alltsammans med timjan utan att det tar färg. Tillsätt äppelmust, färdig grönsaksbuljong, vatten och ½-1 msk buljong/ fond och låt sjuda i ca 20 min.
Tillbehör: Skär bacon i strimlor och fräs det i en varm panna utan fett så att det blir knaprigt.
Värm brödet enligt anvisning på förpackningen.
Jordärtskockssoppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Mixa i creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Toppa soppan med lite knaprigt bacon och servera med varmt bröd.
Näringsvärde: 627 kcal, 14 g protein, 33 g fett, 72 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
3 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt