Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Svampfejkon | ||
0,5 tsp | Liquid smoke | |
0,5 tsp | Sirap Ljus | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 tbsp | Japansk soja | |
150 g | Färska champinjoner | |
Ölstekt lök | ||
1 tbsp | Rapsolja | |
1,5 dl | Folköl 3,5 % | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Japansk soja | |
2 pc. | Rödlök | |
1 tbsp | Strösocker | |
4 pc. | Hamburgerbröd | |
4 pc. | Veg. Hamburgare | |
4 slice | Mjölkfritt pålägg/matlagning | |
1 tsp | Senap Ljus | |
Picklad rödlök | ||
1 dl | Vatten | |
2 tbsp | Ättika | |
4 tbsp | Strösocker | |
1 pc. | Rödlök | |
Tryffelmajonnäs | ||
0,5 tsp | Citron | |
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
1,5 tsp | Tryffelolja | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Vegansk majonnäs |
Rör ihop ingredienserna till tryffelmajonnäsen. Justera mängderna efter smak.
Skiva svampen och stek den i en torr stekpanna på medelhög värme tills vätskan dunstat.
Tillsätt rapsoljan och låt svampen brynas lite så den får fin färg.
Häll i sojasås, liquid smoke och sirap och rör om så allt blandas. Fräs tills vätskan är borta så att alla smakämnen steks in i svampen, passa så att det inte bränns. När vätskan är borta är svampfejkonet klart.
Ölstekt lök: Skala och skiva löken tunt.
Stek löken i lite rapsolja på medelvärme tills den mjuknat och brynts, ca 10 minuter. Rör om då och då.
Tillsätt socker, sojasås, svartpeppar och öl och rör om. Koka på medelvärme i ca 5 minuter tills det blivit krämigt. Smaka av med socker och sojasås.
Picklad rödlök: skala och skiva rödlöken tunt.
Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg ner den skivade löken i lagen och låt blandningen svalna. Efter ca 30 minuter är den klar att äta.
Stek burgarna i rapsolja, antingen på medelvärme i ca 12 minuter från fryst, eller ca 3-4 minuter från tinat. Vänd då och då så att dem inte bränns.
När burgarna är nästan färdiga - lägg på varsin skiva vegansk ost (Mjölkfritt pålägg/matlagning) medan dem är kvar i stekpannan. Slå i 1 msk vatten och lägg på ett lock så ångan stängs inne, detta hjälper till att smälta burgarosten fint!
Rosta bröden i pannan efter att du tagit ur burgarna och torkat bort överflödigt fett.
Bygg burgarna: börja med tryffelmajonnäs på brödet, sedan picklad lök och sen svampfejkon. Lägg på burgaren med ost och ringla över amerikansk senap. Toppa med ölstekt lök och sist topplocket.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt