Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pestobollar | ||
75 g | Pesto Grön | |
250 g | Nötfärs | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
Vitlöksrostad pumpasallad | ||
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
500 g | Butternutpumpa | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Huvudsallat | |
0,5 dl | Quinoa | |
Dipp | ||
0,5 tbsp | Citron, (tillsätt efter smak) | |
0,5 krm | Salt | |
0,5 tsp | Sambal Oelek | |
100 ml | Havrefraiche | |
Dressing | ||
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Citron, (tillsätt efter smak) | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Vitlöksrostad pumpasallad: Skala och dela pumpan i mindre bitar. Skala och riv vitlök och blanda samman pumpa, vitlök och olja. Lägg på en plåt och ugnsrosta i 25-30 min.
Koka grynet enligt anvisningar på förpackningen.
Dressing: Blanda ihop olivolja, citronsaft samt smaka av med salt och peppar.
Dipp: Blanda ihop havrefraiche, skal och saft från citron, sambal oelek och salt.
Pestobollar: Blanda färsen med pesto, salt och svartpeppar. Rulla 8 stycken bollar. Stek bollarna i olja i ca 5-7 minuter tills de är genomstekta.
Vitlöksrostad pumpasallad: Skölja och dela salladen och cocktailtomaterna. Blanda med det kokta grynet, butternutpumpa. Ringla över dressingen.
Servera pestobollarna med den vitlöksrostade pumpasalladen och dipp.
Näringsvärde: 850 kcal. 29 g protein, 69 g fett, 30 g kolhydrater.
Photo:
Emma Mattsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria