Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Basilika - färsk | |
3 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1,5 tbsp | Vetemjöl | |
1 pc. | Citron | |
2 pc. | Schalottenlök | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
3 pc. | Ägg | |
500 g | Kycklingfile | |
0,75 dl | Olivolja |
Salta kycklingfiléerna och dela varje filé i två bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka basilikabladen grovt.
Hetta upp olivoljan i en gryta. Lägg i kycklingbitarna och bryn dem runt om några minuter. Sänk värmen och tillsätt löken. Rör om och låt allt småputtra 3-4 minuter. Tillsätt sedan vitlök och hälften av basilikan.
Rör om och fräs ytterligare någon minut innan du häller på 3/4 av vinet. Ta några tag med pepparkvarnen, lägg på lock och sjud sedan på ganska svag värme i ca 20 minuter.
Pressa under tiden citronen, separera äggulor från vitor och vispa ihop citronsaften med äggulorna. Vispa ut mjölet jämnt i resten av vinet.
Ta upp kycklingen när den är färdig och håll den varm. Sila över buljongen i en kastrull. Koka upp och vispa i mjölredningen. Vispa såsen jämn och slät och låt den puttra ca 4 minuter.
Vispa sist ner äggblandningen och resten av basilikan i såsen. Kolla kryddningen, häll såsen över kycklingen och servera.