Skip to main content
Snabb asiatisk köttfärsgryta med ris
Mari Bergman

Snabb asiatisk köttfärsgryta med ris

20 minEasy
456,15 kr
4 portions 37,32 kr per portion
En snabb och lättlagad köttfärsgryta med smak av ingefära, kokosmjölk och lime. Grytan håller sig bra i kylen i ca 3-4 dagar och går även att frysa in. Perfekt vardagsmat helt enkelt!

Tillbehör
3 dlBasmatiris
1 pc.Lime
Köttfärsgryta
1 tbspJapansk soja
0,5 pc.Purjolök
2 tbspFisksås - Asiatisk
2 tspTabasco
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspFärsk ingefära
1 krmSalt
100 gFärsk bladspenat
500 gNötfärs
1 tbspRapsolja
400 gKokosmjölk
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.

2

Köttfärsgryta: Strimla purjolöken och skölj väl. Skala och riv ingefäran. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen genomstekt. Tillsätt purjolök och ingefära och stek ytterligare i ca 5 min.

3

Tillsätt tabasco, fisksås, soja och kokosmjölk och låt grytan puttra i ca 5 min. Tillsätt sköljd spenat och smaka av med salt och peppar.

Servera köttfärsgrytan med nykokt ris och limeklyftor.

Näringsvärde: 620 kcal, 33 g protein, 29 g fett, 54 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir