Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
3 dl | Vatten | |
3 pc. | Morötter | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 pc. | Vitlök | |
3 tbsp | Oxfond | |
2 tbsp | Japansk soja | |
1 kg | Högrev |
Sätt ugnen på 150 grader.
Stek hela biten ordentligt runt om i stekpannan så den får lite yta. Salta och peppra.
När steken fått fin färg så lägger du i den, delade morötter och vitlöksklyftor av en HEL vitlök i en stekpåse. Blanda vattnet med fonden och häll på, sätt i en termometer. Den ska stå på 76-77 grader när steken är klar. Det tar ca 1 timme per kilo. Håll koll på termometern, du vill inte ha en torr sula.
Ta upp steken när den nått rätt temperatur och linda in den i folie, så den får vila lite. Lägg även grönsakerna i en skål under folie så de håller sig lite varma.
Såsen gör du genom att bara vispa ner grädde i skyn som blivit när du stekt steken, och smaka av med salt och peppar, samt lite soya för bättre färg.
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste