Skip to main content
Len ärt- och potatissoppa med krasse och löskokt ägg

Len ärt- och potatissoppa med krasse och löskokt ägg

30 minEasy
196,65 kr
4 portions 19,16 kr per portion
En lättlagad slät soppa med fantastisk grön färg. Serverad med kokta ägghalvor blir det en mättande vardagsmiddag. Recept av Tina Nordström i samarbete med Findus.

1,5 tspSalt
350 gPotatis Mjölig
150 gGröna Ärtor
50 gKrasse
1,5 LVatten
3 cloveVitlök
1 tbspSmör
0,5 pc.Citron
1 krmVitpeppar
4 pc.Ägg
Instructions
1

Skala potatisen och skär den i grova bitar. Fräs potatisen i en kastrull med smör och de krossade vitlöksklyftorna. Slå på vatten, tillsätt salt och låt småkoka i ca 15 minuter.

Mixa soppan slät och ljusgrön med de tinade ärterna i en blender/kannmixer. Smaksätt med saft från en halv citron och vitpeppar.

Klipp över krasse och servera soppan med ljumna löskokta ägghalvor (för löskokta ägg - koka 6 minuter).

Photo:

Findus