Skip to main content
Baba ganoush
Mari Bergman

Baba ganoush

1 hEasy
76,75 kr
8 portions 6,73 kr per portion
Smakrik aubergineröra som passar utmärkt som topping till knäcke eller som tillbehör till middagen.

Baba ganoush
2 pc.Aubergine
1 tspSalt
0,5 tspKanel Malen
1 krmFlingsalt
0,5 tspChiliflakes
0,5 tspKardemumma Mald
1 tspKummin hel
2 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Lime
1 tspFänkål Krydda
2 tbspOlivolja
Topping
0,5 pc.Persilja - färsk
1 tbspOlivolja
Instructions
1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Halvera auberginerna och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Skär snitt i varje aubergine och ringla över olja. Strö över salt och rosta i ugnen ca 45-50 min.

3

Skala och riv vitlök. Mortla samman fänkålsfrön, kumminfrön, chiliflakes, kanel, kardemumma och flingsalt. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök och kryddblandningen sakta på medelvärme tills det är gyllene. Ta av från plattan och låt svalna.

4

Ta ut auberginerna och låt dem svalna.

5

Gröp ur det bakade “köttet” med en sked ner i en matberedare. Tillsätt kryddblandningen och mixa samman till en slät kräm. Smaka av med några droppar pressad lime.

6

Lägg upp baba ganoush på ett fat och ringla över olja och strö över finhackad persilja.

Photo:

Nurlan Emir