Skip to main content
Nigellas långstekta kyckling
Kokbok

Nigellas långstekta kyckling

2 hEasy
261,45 kr
4 portions 57,73 kr per portion
Den här kycklingen blir fantastiskt mör och saftig. Den tar tid att tillaga men går snabbt att förbereda och sköter sig sedan själv i ugnen.

1 pc.Vitlök Vanlig
0,5 dlOlivolja
300 gCitron, (2 st)
1,5 dlMatlagningsvin Vitt
1 pc.Färsk timjan
1,2 kgKyckling Hel
2 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Stycka hel kyckling i portionsbitar och lägg i en ugnsfast form.

3

Bryt vitlöken i klyftor, som inte behöver skalas, och lägg dem i formen. Tvätta citronerna, skär dem i fjärdedelar och lägg bland kycklingbitarna. Ringla över olja, salta och peppra. Strö över rejält med timjankvistar.

4

Häll försiktigt på vinet och täck väl med aluminiumfolie. Stek i ugnen i 1 timme.

5

Ta av folien och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Stek i ytterligare 30–40 minuter så att kycklingen får fin färg. Kycklingen är genomstekt om köttsaften är genomskinlig.

6

Repa bladen från resterande timjan och strö över före serveringen. Servera med ett gott bröd eller ris och sallad.