Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
7 dl | Cashewnötter Naturella | |
4,5 dl | Vatten | |
2,5 tsp | Salt | |
125 g | Citron, ca 1 citron | |
3 tsp | Agar agar | |
1 dl | Paranötter |
Blötlägg cashewnötterna och paranötterna i 2 liter vatten över natten eller minst 4 timmar.
Skölj väl och låt rinna av.
Lägg alla ingredienser i en vitamix (high speed blender) mixa helt slätt utan några klumpar.
Lägg agar agar och vatten i en gryta. Koka ca 3 minuter under vispning till det tjocknar.
Häll sedan agar agar-blandningen i nötblandningen ovan medan du fortsätter att mixa på lågt varv. Mixa bara en kort stund tills du ser att det blandar sig.
Häll upp nötosten i 3 st små plast lådor. Sätt i kylen över natten och låt stelna.
Dagen efter lägg burken upp och ner och tryck ut. Lägg mozzarellan på en skärbräda och skär sedan osten i små kuber.
Håller i kylen upp till 10 dagar, men går även utmärkt att frysa in.
Photo:
Malin Persson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt