Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pajskal | ||
150 g | Digestive original | |
75 g | Smör | |
Dekoration | ||
50 g | Jordgubbar Färska | |
1 pc. | Nektarin | |
50 g | Vindruvor | |
50 g | Melon Cantaloupe | |
50 g | Blåbär | |
1 pc. | Kiwi | |
Fyllning | ||
397 g | Kondenserad mjölk | |
4 pc. | Ägg | |
150 g | Citron, (1 st) |
Värm ugnen till 175 grader. Mixa digestivekex och smör i en matberedare eller mixer. Tryck ut digestivblandningen i en paj- eller springform och låt sedan stå kallt i ca 30 minuter. Grädda sedan 10 minuter i mitten av ugnen.
Fyllning: Riv försiktigt skalet från citronen, utan att få med det vita. Kläm ur citronsaften i en skål. Separera äggulan från vitan. Vispa äggulorna fluffiga och blanda sedan i kondenserad mjölk, citronsaft och rivet skal från citronen.
Häll fyllningen över den gräddade botten och grädda sedan ca 15 minuter till. Låt svalna helt i kyl, ca 3 timmar, innan du dekorerar.
Kasta inte äggvitorna, använd till en omelett, gratäng eller annat. I kyl håller sig äggvitorna bra ett par dagar.
Photo:
Kerstin Eriksson