Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tsp | Salt | |
200 g | Vanliga morötter | |
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
500 g | Rödbetor Färsk | |
300 g | Potatis Fast | |
3 pc. | Ägg | |
Kikärtssallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Kikärtor | |
2 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
70 g | Ruccolasallat | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
2 krm | Salt | |
70 g | Rödlök | |
Getostkräm | ||
1 tsp | Honung Flytande | |
200 g | Getost, Chevre | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Sätt ugnen på 150 grader.
Getostkräm: Mixa getost med yoghurt, honung och en nypa salt och peppar till en slät massa med en stavmixer eller i en matberedare. Ställ kallt till servering.
Kikärtssallad: Sila av kikärtor och spola dem under kallt vatten.
Skala och finhacka rödlök och blanda med kikärtorna i en skål. Tillsätt olivolja, vit balsamvinäger och en nypa salt och peppar. Låt stå och dra. Blanda i ruccola vid servering.
Rårakor: Skala rödbetor, potatis och morötter. Riv dem på ett rivjärn eller i en matberedare. Blanda de rivna rotfrukterna med ägg, salt och svartpeppar. Blanda runt ordentligt. Stek rårakorna ca 10x10 cm stora i lite olja i en medelvarm panna. Förvara dem på en plåt i ugnen tills alla är klara.
Servera rårakorna med getostkrämen och kikärtssalladen.
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel