Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
20 g | Smör | |
2 dl | Standardmjölk | |
1 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsp | Salt | |
4 pc. | Ägg | |
1 dl | Hallonsylt | |
2 dl | Vetemjöl |
Börja med att smälta smöret i en kastrull.
Blanda i en tillbringare äggen, den första delen mjölk, mjöl och salt. Vispa smeten så att den blir klumpfri och häll ner den andra delen mjölk. Rör sedan ned det smälta smöret.
Du kan gärna låta smeten stå någon timme så att mjölet hinner svälla före gräddningen, fast det är inget måste.
Grädda små tunna pannkakor på vanligt sätt i stekpannan. Vänd på pannkakan när den ena sidan fått en ljusbrun färg. Under tiden du väntar kan du vispa grädden. När pannkakorna är färdiggräddade är det bara att servera med sylt och grädde eller färska bär.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt