Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 dl | Ströbröd | |
0,5 tsp | Salt | |
1 pc. | Knipplök | |
150 g | Citron, (1 st) | |
100 g | Smör | |
150 g | Parmesanost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 800 g | Blomkål Färsk, (2 st) | |
2 clove | Vitlök | |
2 dl | Havregryn | |
1 pc. | Persilja - färsk |
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Dela ner blomkålen i mindre buketter och skär stammen i skivor. Ansa, skölj och skär 2 stycken av knippet med lök i grova bitar. Förväll blomkål och lök ett par minuter, häll av vattnet och låt ånga av ordentligt. Fördela i en smord ugnsfast form.
Skala och finhacka vitlöken. Finhacka persiljan. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet. Riv osten. Blanda samman vitlök, persilja, citronskal, ost, smör, havregryn och ströbröd i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Fördela blandningen över blomkålen och löken. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills grönsakerna är genommjuka och havretäcket fått fin färg.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria